СПА приключения с бебе – хотел Катарино

С поглед към планината

Дойде време да поглеждаме все по-често назад към спомените ни от пътувания, отколкото напред към следващата непозната земя, която да покорим. 

И така поне намерих време да седна и да опиша нашият опит със спа дестинациите из България. Да отидеш на спа почивка и да отидеш на същата с дете, ами има известна разлика. Няма да изпадам в подробности и да, съгласна съм че има бебета еднорози и изключения от правилото, Кристиян не беше от тези бебета. 🙂 И преди някой да каже, че почивка с бебе си е чист оксиморон, то според мен съществуват вълшебни места, които се харесват на малки и големи, и това определено помага на възрастните да откраднат някоя и друга минутка за себе си. Такова вълшебство са СПА хотелите според нашия опит. Бебетата и малките деца обичат топлата вода, пък в съчетание с добра хотелска база, детски кът, вкусна храна, хубава винена листа… тук вече се отнесох към плюсовете за родителите мисля. 🙂

Katarino SPA

Винаги съм имала слабост към този хотел. Още отпреди да си смени собствеността, още от самото му отваряне, имаме удоволствието да се наслаждавам на качественото обслужване, приятна обстановка и красива гледка. Разбира се, малко след като отвори врати отново не се забавихме и пак го посетихме, този път с Кристиян и трябва да си призная надминаха очакванията ни. 

Кристиян се забавляваше да влиза и излиза по 1001 пъти. От хотела бяха достатъчно любезни да го оставят и им благодарим <3

Храната е от собствено производство под марката Катарино Фууд, всичко от месото до хляба беше изключително вкусно! Бяхме там за един дълъг уикенд и менюто беше разнообразно всеки ден.

Сладките на закуска бяха домашни от различни плодове, и уникааални! Чаената им селекция с планински билки от региона също много приятно ни изненада.

Малкият яде за първи път агнешко, и буквално си облиза пръстите, прилагам доказателство. Плодовете и зеленчуците също бяха винаги свежи, сезонни и разнообразни. С една дума не се притеснявайте какво ще хапват малките човечета, има за всекиго по нещо.

И преди да забравя, една много важна подробност! В Катарино освен всичката храна, която произвеждат сами, имат и своя пивоварна.  Има три вида жива бира Калугерица – Светла, Тъмна и Червена бира Лагер. Естествено газирана, без стабилизатори и изкуствени ензими, може да й се насладите в лоби бара точно пред камината като нас.

Чистотата навсякъде в комплекса е на много високо ниво. Сменяха се покривки след всеки гост, в стаята всичко беше като чисто ново, но най-вече ми направи впечатление хигиената в спа центъра. Непрекъснато се почистваше, подсушаваше, а не беше във време на пандемия. Това в текущата ситуация, смятам че е от още по-голямо значение от когато и да било.

И като стана дума за Спа центъра- не е огромен, но бих казала достатъчен – топъл, чист и досега никога не е бил пренаселен. За децата най-забавната част определено е пещерата с водопада и излизането във външната част на басейна. За родителите има богато СПА меню от процедури, а любимата ми зона си остава релакс зоната с огромна камина и панорама към планината.

Излизането във външната част бих ви препоръчала да носите шапка за мъника, защото вероятността да му е влажна косата е голяма. И ей така за всеки случай 🙂 Стига да не сте в Катарино през лятото, тогава децата ще тичат между външните басейни, сред които и детски такъв. Точно до детската площадка.

Катарино има и детски кът (вътре) с аниматори, програма с различни дейности и игри според възрастта на децата. Кристиян тогава беше много малък и нямаше как да го оставим сам, но при по-големи деца си е облекчение да има къде да си играят мъниците.

Разходка до баба Дешка от Горно Драглище

Места за разходка и развлечение в околността не липсват. Ние се разходихме до град Разлог, който ни изненада много приятно. Центърът на града е облагороден, чист и Слънчевия календар е привклекателна атракция за децата. Районът е наситен с църкви и забележителности, ако пък времето позволява можете да се качите по еко пътека Стъпалата в местност Голак, по която има над 50 места за отдих. Накрая пък ще се насладите на красивата панорама, която се открива към три планини.

Голяма атракция за малки и големи са Палавите баби от Фермата 🙂

Друг ден може да отделите за обяд в къщата на баба Дешка (с предварителна заявка и резервация- ето оттук) – ние не успяхме да се насладим на обяд тогава, защото очакваха група, но баба Дешка ни нагости с вкусна баница и айрян. Кристиян пък беше облечен и пременен, и дори потанцува. Баба Яна също е страхотна, междувременно дойдоха и други хора от селото, въобще се усещаше една топлота и сплотеност. Невероятен заряд носят и силно препоръчвам да се насладите на компанията и кухнята 🙂

В двора на църквата в Добърско

Ние комбинирахме с посещение на църквата  в Добърско –  „Св.св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, която с необичайните си изображения на Исус Христос става световно известна и национален паметник на културата. Няма да разказвам интересните истории и легенди свързани с мястото, за да им се насладите сами когато отидете. Можете да си поискате беседа срещу символична сума.

Определено чистия въздух, лечебната вода, качествената храна се отразиха благотворно върху всички ни. С удоволствие бихме посетили отново Катарино СПА, където съм сигурна че ще има и новости, не само защото са перфекционисти, но и винаги подобряват изкарването на своите гости.

Очаквайте втора част с изкарването ни във Велинград и хотел Арте СПА & Парк.