Списък с полезни подаръци за Погача

 Всяко дете е индивидуално и има различни интереси, затова и майката най-добре може да прецените кои тип играчки ангажират вниманието му най-вече, но това става на доста по-късен етап от четиридесетия ден. Затова не се затрупвайте с ненужни вещи още от самото начало.

И

зползвам времето и момента преди да съм забравила какво наистина ми беше много полезно като подаръци от погачата на бебето. На мен ми беше неудобно “да си искам” конкретни неща, изключение са роднините и наистина близките приятели – на тях им казах конкретно, но при зададен въпроса ориентирах гостите. И въпреки всичко има си неща, които ми влизат в употреба ежедневно. Ето ги и тях:

Списък за погача

  • Активна гимнастика– ако не сте се сдобили вече с такава, то погачата е добър повод да я получите.
  • Музикална играчка, от тези които закачате на количката, в колата или до кошарата с успокояващи песнички. Помагат!!!
  • Шезлонг, ако все още нямате това е добър повод, за да го получите. Различните видове имат различни фукции, разгледайте и си набележете някой. Шезлонгът ще е най-добрият ви приятел през първите месеци.
  • Столче за хранене. Има време, докато седне и започне със захранването, но докато се усетите и ще е ударил часът на пюретата.
  • Комплект за хранене– купичка, лъжички за захранване, първа чаша за след шестия месец. В тази графа добавям и гризалки/ чешалки.
  • И класика в жанра- дрешки. Винаги, винаги казвайте за следващ размер, т.е. Около погачата бебчето ще носи вероятно 50/56, давайте насоки за размер 62/ 68 , който ще ви е до шести месец, освен ако малкото човече не избърза и не дръпне на височина още към петия. (Аз бях помолила различните гости за следващите два размера. Едни за 62/68 и останалите за 74/80, естествено за съответния сезон. Все още си ползвам дрешки оттогава). Колкото до вида дрешки->> Бодита винаги ще трябват, блузки с дълъг ръкав също. И другата много ползвана дрешка от мен е суичърът, защото дори лятото в някои по-хладки вечери намира приложение.

Ако имате на разположение повечето неща вече, винаги може да дадете идея за:

  • Ваучер за някой мол– във всичките вече има аптеки, а винаги има какво да купите от аптеката. От бебешка козметика, биберони до чай за кърмачки.