Майчинство: реалност vs очаквания

Това е време за изпитание на ума, търпението и да, за връзката ви.

Майчинството не е най-хубавото ви време, не е най-лесното и не е лесна разходка с бебе в парка, докато си пиете кафето. Някои моменти са изключително трудни, и ако някой ви лъже, че е приказка – не му вярвайте. Това е време за изпитание на ума, търпението и да, за връзката ви. Ако се загледате в профила на някоя нова мама, няма значение в коя социална мрежа, ще се изгубите сред хилядите сърчица, балони, малки крачета и бебешка сладост. Реалността е малко по-различна ще гравитирате между наакани памперси, домакинство и опити, за да се нахраните (вие, а не бебето).

Време

Очакване: Ще имате достатъчно време за себе си. Достатъчно време за връзката ви. Вие се познавате, разчитате един на друг и се обичате, можете да се справите с всичко. Ще има време и за хобита, и за гушкане, и за всичко, или почти.

Реалност: Времето ви оттук нататък ще се превърне в едно от най-ценните дарове. Казвам, дар, защото си е дарено от малкия шеф вкъщи. Когато заспи ще сте разкъсана между борбата за сън, домакинство, желание просто да си изпиете кафето на спокойствие или да се отдадете на някоя задача. Именно от по-малкото време за теб си, идват първите наченки на онзи уталожен гняв, който расте неизказан в семействата. Докато повечето задължения падат неравно между двамата родители, обикновено майката е тази, която дава на късо в даден момент и избухва. Не стигайте дотам, ако ви е трудно, което е нормално в началото- потърсете помощ от баба, мъжа ви или приятелка.

Финанси

Очакване : От какво толкова може да има нужда едно бебе или малко дете. Тези и онези ще ни дадат дрешки, играчки… Няма за какво да се тревожим, както баба казваше “Какво е още едно дете в семейството? Още една чаша вода в супата.”

Реалност: Идея си няма човек, докато не се сблъска отблизо със света на детските стоки. И типично за всяка добра маркетингова стратегия, те удрят на точното място, а вие сте се предали преди да сте се запитали дори. Все пак сте добър родител, и за какво сте работили толкова време, ако не да дадете най-доброто за детето ви (за улеснение поне в началото вижте моят списък за погача). И така в безкрайния цикъл от памперсите до… колежа. Пък супата е лесна.

Пътуване

Очакване: Ще посещаваме различни места и ще преоткриваме света с нашето дете. Ще сме от онези страхотни родители, които отглеждат страхотни деца. Ще сме граждани на света.

Реалност: Успявате да съчетаете всичко и да заминете. Всичко е повече от хубаво. Денят е бил прекрасен, къде в игри, смях и нови открити местенца в стари познати дестинации. Лека умора се е настанила, но живота навън тепърва започва. Уви детето заспива в 08:30 вечерта, а вие стъпвате на пръсти около него в хотелската стая и цъкате онлайн. Пак е нещо, не сте си вкъщи, а ново и различно място опознавайки света… онлайн.

Помощ

Очакване: Няма да разчитаме на чужда помощ, ще се справим сами!

Реалност: Бабите са истинска сбъдната мечта! Децата го обожават, а родителите още повече. За едните посещение при баба означава смях, гушкане и още гушкане, а за родителите малко време за тях. От онова, за което писах в началото, дълго желаното. Ако нямате такова чудо, наречено баба, можете да се обърнете към професионалисти.